Welkom bij TVCourant! Wij geloven in Nederlandse content. Televisie, Radio en On Demand telt Nederland écht wel mee. Televisie dood? Doe ff normaal!

Fb. Tw.

Martijn Koning met zieke vader geëmotioneerd in De Vooravond

Afgelopen vrijdag waren Martijn Koning en vader Bram Koning te gast bij de nieuwe talkshow De Vooravond, op NPO 1. Vader Bram heeft kanker en kan vermoedelijk op zeer korte termijn niet meer eten en praten. Aan tafel vertelde vader en zoon over de slopende ziekte en welke inpakt dit heeft op hun leven. Martijn geeft onder meer aan veel geleerd van zijn vader: “De werklust en de toewijding. Als je ergens voor gaat, ga je er ook helemaal voor. Dat leer ik steeds meer van je. Ook al kan je straks niet meer praten en krijg je eten via een sonde, toch maak je de keuze om langer bij ons te blijven.”

Vader Bram heeft voor de vierde keer kanker. “Het begon met een erfelijke ziekte dat heeft geleid tot een levertransplantatie en daarna nog veel andere operaties. Van darmkanker tot een openhartoperatie.” De kanker is terug in zijn mond. Woensdag wordt hij geopereerd, vader Bram vertelt hierover: “Dat wordt een zeer ingrijpende operatie. Ik kan vermoedelijk niet meer eten, drinken en praten.”

Zanger Stef Bos zong het nummer Papa, wat zorgde voor tranen aan tafel. Bekijk het fragment hierboven.

Geef je reactie

You don't have permission to register
%d bloggers liken dit: