Welkom bij TVCourant! Wij geloven in Nederlandse content. Televisie, Radio en On Demand telt Nederland écht wel mee. Televisie dood? Doe ff normaal!

Fb. Tw.
Credits - Jan Kooijman in OP1 - EO/NPO1

Jan Kooijman moet zich verantwoorden voor rechter

Presentator en acteur Jan Kooijman moet zich verantwoorden de Belgische rechter. Het Belgische SBS, moederbedrijf van de Belgische tv-zenders VIER en VIJF, moet zich verantwoorden voor belaging, elektronische overlast en laster. In België maakt Jan het televisieprogramma Opgejaagd, waar hij onder andere een item maakte over een Belgische dierenarts. Bij de voorbereiding van het programma Opgejaagd zou hij de voormalige dierenarts lastig gevallen hebben, hoewel de man herhaaldelijk zou hebben aangegeven dat hij niet aan het programma wilde meewerken. Dat meldt het AD vandaag.

Hoewel de man herhaaldelijk had aangegeven dat hij niet aan het programma wilde meewerken, zouden Kooijman en de cameraploeg van VIJF hem meermaals opgezocht hebben. De dierenarts is nooit herkenbaar in beeld gebracht, maar de voorgevel van zijn huis wel.  De dierenarts diende daarom een klacht in. In september 2018 verwees de Brusselse raadkamer SBS Belgium en Kooijman door naar de rechtbank.

De zaak zou vandaag voor de rechtbank behandeld worden, maar is uitgesteld naar 28 oktober.

Geef je reactie

You don't have permission to register
%d bloggers liken dit: